Pályázati kiírás a 2018. évi Budapest-bajnokságokról

Tisztelt Budapesti Tagszervezetek!

A jövő évi Budapest-bajnokságok megrendezésére várjuk pályázataitokat 2017. november 5., 23:59 beérkezési határidővel az alábbi kiírás szerint:

Pályázati kiírás

Budapest tájékozódási futó bajnokságainak 2018. évi megrendezésére

A BTFSZ elnöksége pályázatot hirdet az alábbi versenyeinek megrendezésére:
 Budapest Normáltávú Egyéni Bajnoksága
 Budapest Középtávú Egyéni Bajnoksága
 Budapest Rövidtávú Egyéni Bajnoksága
 Budapest Sprintváltó Bajnoksága
 Budapesti és Pest Megyei Diákolimpia
 további 2-3, előre nem megkötött formájú bajnokság (mint pl. a 2020-tól hivatalos vb versenyszám: a knock-out sprint” Bp.-bajnokság rendezése).

A pályázat célja: a bajnokságok színvonalas megrendezése, lehetőleg frissen felülvizsgált térképpel

A bajnokságok ideje, helye, formája:
 a normáltávú és a középtávú bajnokság lehetőség szerint valamelyik meglévő nagyobb, országos rangsoroló verseny keretében
 a rövidtávú és a sprintváltó bajnokság lehetőség szerint egy napon, a ROB-ot megelőző két hétvége valamelyikén, az egyéni versenyt tekintve regionális rangsoroló formában
 a diákolimpia időpontja az MTFSZ versenynaptárban a regionális diákolimpiák céljára kijelölt hétvége, helyszíne tömegközlekedéssel jól megközelíthető legyen, lehetőleg a gyülekezés és öltözés céljára alkalmas fedett versenyközponttal
 a fenti bajnokságokon túlmenően várjuk az egyesületek javaslatait további bevett, vagy újdonságnak számító versenyformában (pl. hosszútávú, éjszakai, pontbegyűjtő egyéni és/vagy csapat, tömegrajtos egyéni, hagyományos váltó stb.) rendezendő bajnokságokra is. Ezekre időponti, helyszíni, rangsorolási megkötés nincs. A javaslatok közül az elnökség 2-3 versenyt választ ki.

A pályázók köre: a BTFSZ tagszervezetei, vagy versenybírók társulásai. A szervezetek pályázhatnak önállóan vagy (főként többnapos verseny esetén) összefogva, közösen.

A rendezés támogatása:
A diákolimpiát kivéve minden egyes bajnoki verseny megrendezéséhez a BTFSZ minimum 25 000 ft támogatást nyújt, melynek elszámolása a megbízó részére kiállított költség- és szolgáltatási számlákkal történik. A BTFSZ biztosítja továbbá a versenyek díjazását: a dobogósok részére az utánpótlás korcsoportokban (12-20) érem, a felnőtt és szenior korcsoportokban oklevél.
A diákolimpia támogatása és díjazása a Budapesti Diáksport Szövetséggel történő megegyezés alapján történik, amely a rendező bevonásával 2017 elején aktuális.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:
A pályázat elektronikus levélben nyújtható be a megadott határidőig a zsebeisti@gmail.com címre. A pályázatban röviden meg kell jelölni a verseny minden lényeges paraméterét, ismérvét a szokásos versenykiírási minta szerint, beleértve a nevezési díjat. Be kell mutatni a versenyrendezésben elvárt szakmai színvonal biztosítékait (terep, térkép, versenyközpont, rendezőség, engedélyek, marketing és média tevékenység stb.). A diákolimpia esetében ’amatőr’ (népszerűsítő) kategóriákat is rendezni kell, a pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a pályázó konkrétan megnevezi azon kapcsolatait, melynek révén nagyobb részvevői kört tud biztosítani (pl. iskolák, civil szervezetek, önkormányzat).

Beadási határidő: 2017. november 5., vasárnap 23:59

A pályázatok elbírálása:
Az egyes versenyek rendezőiről a BTFSZ elnöksége szeptemberi ülésén dönt. Ugyanerre az ülésre várjuk a versenyrendezők képviselőit is a teljes 2017-es budapesti versenynaptár egyeztetésére. Az ülés tervezett időpontja és helyszíne: 2017. november 7. kedd 17:30, a szövetség Curia utcai székhelyén.

Budapest, 2017. október 13.                                                                                                    a BTFSZ elnöksége