Budapest Tájfutó Sportjáért Alapítvány

A Budapest Tájfutó Sportjáért Alapítványt 1992-ben hozta létre elsősorban a BTFSZ. Az alapító okiratban meghatározott célok közt a budapesti tájfutó diák- és szabadidősport fejlesztése, valamint az utánpótlás-nevelő egyesületek támogatása szerepel elsősorban.

Az alapítvány volt az első, és néhány évig az egyetlen olyan tájfutó szervezet, amely fogadni képes az SZJA 1 %-os felajánlásokat. Ebből a 90-es évek második felében komoly bevétele keletkezett, amelyet több évre elcsúsztatva, egészen 2011-ig használt fel a célok érdekében. Mára az 1 %-os bevételek jelentősen lecsökkentek azzal, hogy szinte minden egyesület tud élni ezzel a lehetőséggel. Ugyanakkor 2011-től az alapítványon keresztül történik a Dr. Fekete Jenő által az egyetemista korosztály számára felajánlott Jó Tanuló – Jó Tájfutó díjak odaítélése és kifizetése.

Az alapítvány csekély költségekkel, társadalmi munkában működik, irodája nincs, a kuratóriumi tagok mellett a titkár sem részesül díjazásban. Jelenlegi felépítése:

Deseő László, elnök

Csipi Erzsébet, titkár

Fekete Jenő, kuratóriumi tag

Borókai Gábor, kuratóriumi tag

Az alapítvány dokumentumai (közhasznúsági jelentések, 1 % felhasználásáról szóló NAV-adatlapok) megtalálhatók a dokumentumok között.