Búcsúzik a Tájoló, jön a Hangyaboly

Karácsony előtt a Tájoló szerkesztősége megtartotta utolsó évzáróját, amelyről rövid beszámoló olvasható alább. Ugyanakkor a BTFSZ 2017-ben is folytatja a hagyományt, vagyis papír alapú tájfutó újság kiadását Hangyaboly néven. Bővebb információ itt.

2016. december 14-én a Magyar Sport Házának ovális termében fogadta Bugár József az MTFSZ, és Mets Miklós a BTFSZ elnöke a Tájoló búcsúzó szerkesztőségét. Felszólalásukban felidéztek emlékezetes momentumukat a Tájoló életéből, amelyhez a BTFSz vezetése során ezer szállal kötődtek. Hitet tettek a sportág nyomtatott sajtójának további támogatása mellett, valamint buzdították a megszűnő stáb tagjait, hogy segítsék a Tájoló helyébe lépő Hangyaboly munkáját.

Az ilyenkor szokásos szerkesztőségi összejövetelektől eltérően Schell Antal nemcsak az éves feladatok elvégzését értékelte, hanem áttekintette a BTFSz orgánumaként 1983-ban indított, és a kezdettől nevével fémjelzett szerkesztőségi munkát. Az újság fejlődésének szemléltetéséhez a 34 évfolyam egy-egy kifüggesztett számára mutatott rá.

A sportágtörténetnek is beillő beszámolót Bozán György azzal egészítette ki, hogy Toncsi a Tájolót kerületi szinten már 1968-tól jegyezte, így igazán megérdemli a Tájoló örökös főszerkesztője címet. A jókívánságok mellett erről egy bronz plakettet kapott az ünnepelt. Józsa Sándor a fáradhatatlan kép- és nyomdai szerkesztő, valamint versenyfotós pedig 50 éves tájfutó jubileuma alkalmából vehetett át hasonló elismerést.

A fogadás kötetlen beszélgetéssel zárult, amelyen a fentieken kívül a Tájoló főmunkatársai vettek részt: Argay Gyula, Bacsó Piroska, Hegedüs Ábel, Keszthelyi Ildikó, Máthé István, Nagy Krisztina és Nemesházi László. Hajdu Martin és Scultéty Márton elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen.