Tisztelt Hangyaboly Olvasók!

Két évvel ezelőtt, Toncsi (Shell Antal) „nyugdíjba vonulása” után, mint a BTFSZ elnöke, egyik legfontosabb feladatomnak tartottam, hogy a sportágnak legyen a jövőben is írott sajtója. Sok-sok energiát fektettem munkatársak keresésébe, meggyőzésébe. Próbáltak lebeszélni a közösségi oldalakra, online médiára és egyéb tartalmakra hivatkozva, sikertelenül.

Lassan összeállt a csapat. Nyomdát találni a mai piaci világban nem a legnehezebb része a mutatványnak, de azért nem árt, ha a nyomdász ismeri a színeket.

Tördelőszerkesztőt – aki az ilyen-olyan cikkekből, homályos képekből, gyűrött térképekből színvonalas, nyomtatható újságot csinál – már nehezebb volt találni, de sikerült. A jövőre való felkészülés jegyében még cikkírói segédlet is készült, hogy (könnyebben) lehessen a cikkekből újságot csinálni.

Az elmúlt két év abban megerősített, hogy közös, önzetlen munkával nem kell veszteséggel számolni, azaz nem a pénzhiány okozott gondot, de még az online világgal is versenybe lehetett szállni a sportág iránti elkötelezettséggel a hátunk mögött.

Van munkatárs, aki cikkírókat keresne közösen kitalált vagy saját témák megírására, de alig találunk szerzőt, azaz nehezen tudjuk az újságot tartalommal, képekkel megtölteni.

A régi mondás ide is illik: van kivel (technikai háttér), van hol, csak nincs mit. Két év után úgy tűnik, itt a történet vége.

A Tájfutó Gálára megjelenik az utolsó dupla szám.

Sajnáljuk, mert a háttérrendszer működik, működne, mostanra összeállt, „csak” cikkek kellenének.

Néhányatok megható bizalmát mutatja, hogy már több 2019-es előfizetés is érkezett. Természetesen ők az átutalt összeget visszakapják.

Mets Miklós

Felelős Kiadó BTFSZ