Budapesti és Pest megyei diákolimpia beszámoló

Április 7-én vasárnap ragyogó napsütéses tavaszi időben Gödöllőn került megrendezésre a 2018-19. tanévi Budapesti és Pest megyei Diákolimpia megyei fordulójára. A verseny központja a nemrégiben megújult Premontrei Iskolaközpontban volt, míg a pályák az Egyetemváros területén és a hozzátartozó erdős részen vezettek. A mostani versenyt a Gödöllői Kirchhofer SE tájékozódási futó szakosztálya rendezte, de 2013-ban a Silvanus SE szintén ugyanezen a területen bonyolította le az akkori Diákolimpia Budapesti és Pest megyei fordulóját.

Az idei versenyen a Budapesti Diákportszövetség és a BTFSZ jóvoltából minden diák számára ingyenes volt az indulás, ahol az előzetesen beérkezett 231 nevezéssel szemben ugyan csak 201-en álltak rajthoz, viszont közülük 207-en sikeresen teljesítették is a pályájukat.

Minden kategóriában kialakult a tovább jutók létszáma, amelyhez csatlakoznak még a tavalyi év aranyjelvényes minősítést elért versenyzői, valamint az ifi válogatott programja miatt felmentéssel távol maradók is. Reméljük a tovább jutók minél jobb helyezéseket fognak elérni május 18-19-én Tatabányán megrendezendő országos döntőben.

 

Néhány kép a versenyről: https://photos.google.com/share/AF1QipNX_wSBT-by0KmeeDQYf8DGKQ5XTSofImZw1E8I7PE0Q_BKaZKtcbiEVhhChNPsmQ?key=M2VyeExVUDFUejFIMFl6THZkTzIyTndDa3BpYmxB