Együtt könnyebb

Kedves Budapesti Tájfutók!

Ebben a különleges, a tájfutók számára különösen nehéz és korlátozásokkal teli helyzetben sokan vagyunk, akiknek hiányzik a szabad mozgás, a tájfutó versenyek- legyen az akár „csak” egy hétközi 3SZ verseny – jóleső izgalma és sikerélménye, a megszokott társaság,  a versenyek utáni beszélgetések, a közös edzések és a klub-összejövetelek.

Tudjuk és halljuk azonban, hogy sajnos  vannak ennél nagyobb problémák is. Minden tudományos alapot nélkülözve azt remélem, hogy egy tájfutónak, még ha megfertőződik is, jó esélye van egy enyhe lefolyású betegségre, de természetesen  alapvetően fontos mindent megtenni a fertőzés elkerülése érdekében.

Biztos vagyok abban, hogy egyszer, remélhetőleg minél előbb, ennek is vége lesz. Mint a Budapesti Tájfutók Szövetségének vezetője azon gondolkoztam, hogy addig is mit tehetünk ebben a helyzetben? Versenyeket nem rendezünk, orvosi ellátásban nem veszünk részt, jó tanácsokkal meg el van látva az összes közösségi média. Úgy gondolom az előre menekülés, a jövőbe tekintés az, ahol szerepet tudunk vállalni. Azt halljuk, két-három hónap és újból indul a normál élet, de sokan vannak, akiknek ez is beláthatatlan időtávlat. Vannak, akik csak egyik hónapról a másikra tudnak megélni. Ha ehhez egy olyan munkahely társul(t) ahol hirtelen nincs bevétel vagy fizetés, ott baj van. Persze három hónap múlva elmúlik. De addig?

Addig a BTFSZ létrehozott és „Együtt” névre keresztelt egy programot, hogy megtegyük azt, amit egy „családban” magunk is megteszünk.

Kérjük a budapesti edzőket és a szakosztályvezetőket, nézzenek körül a klubjukban, tanítványaik között, és ha van olyan budapesti tájfutó, akit a munkahelyek megszűnése, a gazdasági környezet romlása, vagy a korlátozások olyan súlyosan érintenek, hogy az már jelentősen rontja (ha csak átmenetileg is) az életminőséget, jelezzétek nekünk az egyutt@btfsz.hu email címen,  a lehetséges segítség konkrét körbeírásával, és a BTFSZ megpróbál segíteni.

Az email cím mögött egy három-fős csapat várja a leveleket (Dr. Fekete Jenő, Hidas Sándor, Lux Iván).  Amennyiben a segítséggel, vagy az esetleges felajánlásokkal kapcsolatban kérdésetek van Hidas Sanyit telefonon is kereshetitek. (+36 70 7788 228).

És hogy ebből mi lesz? A BTFSZ létrehozott egy virtuális egyenleget „együtt” név alatt, ahova egy komolyabb összeget csoportosít át. Emellett számítunk  külső támogatókra is, akiknek felajánlásait akkor vennénk igénybe, ha a segítségre átcsoportosított BTFSZ forrás kimerülne. Előre is köszönjük azokat a visszajelzéseket, amelyek a lehetséges és szükség esetén igénybe vehető támogatási felajánlásokra vonatkoznak.

A fenti három fős csapat feladata a beérkező jelzések, kérések  feldolgozása, a lehetséges anyagi vagy egyéb segítség (pl. laptop az iskolás gyereknek, internet előfizetés, stb.) értékelése, és a rendelkezésre álló eszközök legjobb helyre történő eljuttatása, teljes diszkréció mellett.

Budapesti edzők, szakosztályvezetők, sporttársaink! Segítsetek nekünk, hogy segíthessünk! Várjuk jelzéseiteket!

Együtt könnyebb!

 

Budapest, 2020. április 05.

 

Sporttársi üdvözlettel

Mets Miklós