Szenior találkozó – 2020

időpont: 2020. január 25. 10:00-14:00

helyszín: Magyar Sport Háza – díszterem (cím: Budapest, Istvánmezei út 1-3, 1146)

jelentkezés: entrylight (lezárult)

Programtervezet

Beszámoló:

Fél évvel ezelőtt már nagy buzgalommal készültünk az Az önálló tájfutó sport megalakulásának 50 éves évfordulójára.

Akkor még úgy gondoltuk, hogy a Ripszám Henrik emlékverseny, a Tájfutó Gála, és annak „előzenekara” az idén országosra meghirdetett Szenior Találkozó csak bemelegítés, sorra jönnek majd a rendezvények, versenysorozatok.

Másképp alakult. Már látjuk, ezek és a szerencsés időpontban megrendezett Boróka kupa lettek 2020 első félévének legnagyobb tájfutó eseményei.

A terv az volt, hogy a Szenior találkozóról készítünk egy rövid összefoglalót emlékképpen.

Ez is másképp alakult. Az MTFSZ által megbízott filmeseknek végül nem sikerült felvenniük a teljes eseményt, mert nem maradt volna idejük elkészíteni a Gálára készült összefoglalót. A rögzített hanganyagot kétszer végighallgatva, azt gondoltam, legfeljebb abból lehetne kivágni a nyekegést, amit én mondtam, de ezt sem tettük meg, mert bár vágatlanul, de benne van minden, amit akkor el szerettem volna mondani (és el is mondtam), így nem kellett vele dolgozni, és most sem kell összeszedetten leírni.

Itt találjátok a találkozón elhangzott köszöntők, előadások és kerekasztal beszélgetések teljes hanganyagát témánként szétbontva. Ki-ki meghallgathatja ami őt érdekli, kik voltak a díszvendégek, mikor és hol kezdett tájfutni a házigazda, ki szervezte, és finanszírozta az eseményt, és mivel kavarhatnak tovább az 50 éve tájfutókJ

A hanganyagokat időrendben ezen a google drive felületen találjátok

Minden mást, ami az eseményhez kapcsolódik, az alábbi linkeken elértek:

Az elhangzott előadások vetített vagy háttéranyagai

A kerekasztal beszélgetések résztvevői magukról küldött fontosnak tartott információi

A jelentkezéskor kitöltött kérdőív értékelése

A budapesti 3SZ versenysorozat díjazottjai

A Gálára készült összefoglaló film

 

2021-ben a Szenior Találkozó hagyományosan a Budapesti Tájfutó Napok keretein belül kerül megrendezésre (terv január 16 szombat).  Az idei tapasztalatokon felbátorodva a rendezvény nyílt lesz mindenki számára lakhelytől függetlenül!

 

Mets Miklós