Budapest Bajnokságok 2024 pályázati felhívás

Az idei Budapest Bajnokságok rendezésére irányuló pályázat felhívás az alábbiakban olvasható:

Pályázati kiírás

 

Budapest tájékozódási futó bajnokságainak 2024. évi megrendezésére

 

A BTFSZ elnöksége pályázatot hirdet az alábbi versenyeinek megrendezésére:

  • Budapest Hosszútávú Egyéni Bajnoksága
  • Budapest Középtávú Egyéni Bajnoksága
  • Budapest Rövidtávú Egyéni Bajnoksága
  • Budapest Sprintváltó Bajnoksága
  • Budapesti és Pest megyei Diákolimpia
  • Budapest Éjszakai Bajnoksága

 

A pályázat célja: a bajnokságok színvonalas megrendezése, lehetőleg frissen felülvizsgált térképpel

 

A bajnokságok ideje, helye, formája:

  • a hosszútávú és a középtávú bajnokság lehetőség szerint valamelyik meglévő nagyobb, országos rangsoroló verseny keretében
  • a diákolimpia időpontja az MTFSZ versenynaptárban a regionális diákolimpiák céljára kijelölt hétvége, helyszíne tömegközlekedéssel jól megközelíthető legyen, lehetőleg a gyülekezés és öltözés céljára alkalmas fedett versenyközponttal
  • a fenti bajnokságokon túlmenően várjuk az egyesületek javaslatait további bevett, vagy újdonságnak számító versenyformában (pl. ultra hosszú távú, tömegrajtos egyéni, hagyományos váltó stb.) rendezendő bajnokságokra is. Ezekre időponti, helyszíni, rangsorolási megkötés nincs. A javaslatok közül az elnökség maximum 3 versenyt választ ki.

 

A pályázók köre: a BTFSZ tagszervezetei, vagy versenybírók társulásai. A szervezetek pályázhatnak önállóan, vagy (főként többnapos verseny esetén) összefogva, közösen.

 

 

A rendezés támogatása:

  • A Budapest Hosszútávú Egyéni Bajnokság esetében: 40.000.- Ft
  • Budapest Középtávú Egyéni Bajnokság esetében: 40.000.- Ft
  • Budapest Rövidtávú Egyéni Bajnokság esetében: 80.000.- Ft
  • Budapest Sprintváltó Bajnokság esetében: 40.000.- Ft
  • Budapest Éjszakai Bajnokság esetében: 80.000.- Ft

 

A diákolimpia támogatása megegyezés szerint történik, a BTFSZ az elmúlt évekhez hasonlóan minimum 80.000.- forint megbízási díjjal tudja az eseményt támogatni, ami 80 versenyző fölött 1000 forint/induló díjjal tud növekedni. A maximum összeg 160.000.- forint.

Az események elszámolása a megbízó részére kiállított költség- és szolgáltatási számlákkal történik. A BTFSZ biztosítja továbbá a versenyek díjazását: a dobogósok részére érmek átadásával. A kiíró elvárja, hogy a kiírásban, értesítőben és a térképeken szerepeljen a BTFSZ, a BSU és a Főváros logója, valamint a célterületen jól láthatóan helyezze ki a rendező a BTFSZ által biztosított, előbb felsorolt logókat tartalmazó molinót, úgy, hogy az eredményhirdetésről készülő képeken ez látszódjon.

 

A pályázat tartalmi és formai követelményei:

A pályázat elektronikus levélben nyújtható be a megadott határidőig a fotitkar@btfsz.hu címre. A pályázatban röviden meg kell jelölni a verseny minden lényeges paraméterét, ismérvét a szokásos versenykiírási minta szerint, beleértve a nevezési díjat. Be kell mutatni a versenyrendezésben elvárt szakmai színvonal biztosítékait (terep, térkép, versenyközpont, rendezőség, engedélyek, marketing és média tevékenység stb.). A diákolimpia esetében ’amatőr’ (népszerűsítő) kategóriákat is rendezni kell, a pályázat elbírálásánál előnyt jelent, ha a pályázó konkrétan megnevezi azon kapcsolatait, melynek révén nagyobb részvevői kört tud biztosítani (pl. iskolák, civil szervezetek, önkormányzat stb.).

 Beadási határidő: 2024. február 15., 23:59

A pályázatok elbírálása:

Az egyes versenyek rendezőiről a BTFSZ elnöksége következő ülésén, de legkésőbb március 1-ig dönt, majd a nyertes pályázókkal szerződést köt.

 

Budapest, 2024. január 11.